Budget Energie-investeringsaftrek verhoogd in 2017

Budget Energie-investeringsaftrek verhoogd in 2017

Budget Energie-investeringsaftrek verhoogd tot 166 miljoen euro

Ondernemers die investeren in energiezuinige technieken zoals led-verlichting kunnen in 2017 weer rekenen op fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Het budget is gestegen naar 166 miljoen euro.

Grote wijzigingen – naast de 5 miljoen euro extra budget – dit jaar op de Energielijst zijn onder andere een brede verruiming van de besparingsnormen, die met name gunstig is voor energiebesparing bij het midden- en grootbedrijf.

Zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet kwamen tot nu toe onder de generieke code voor duurzame energie in aanmerking. Om dergelijke zonnepanelen gerichter te stimuleren is er een aparte omschrijving opgenomen op de Energielijst. Met name grootschalige systemen voor het opwekken van elektriciteit van zonnepanelen in veldopstelling kunnen geconfronteerd worden met aanzienlijke kosten voor de aansluiting op het elektriciteitsnet. Het gaat hier dus om systemen die geplaatst zijn op de grond of het water.

De Energie Investeringsaftrek (EIA) werd vorig jaar al verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent. Hierdoor ontstond er een nettovoordeel van ongeveer 14 procent voor EIA-aanvragers. Het budget van de EIA werd vorig jaar bovendien veel verder verhoogd, te weten van 106 miljoen euro in 2015 naar 161 miljoen euro in 2016.

Bron: ledmagazine.nl

×
×
×
×
×
×
×