Energie Investeringsaftrek (EIA) voor belastingvoordeel op energiebesparing

Energie Investeringsaftrek (EIA) voor belastingvoordeel op energiebesparing

Investeert u in energiebesparing in uw kantoor- of bedrijfspand? Stapt u over op energie besparende LED verlichting? En wilt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen? Lees dan snel verder. Want met de Energie Investeringsaftrek (EIA) krijgt u een aantrekkelijk fiscaal voordeel!

 

Subsidievoordeel van ruim 14% met EIA

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wil de overheid bedrijven helpen met het besparen van energie en het toepassen van duurzame energie. Nu wilt u vast weten of dat ook geldt voor uw (geplande) investering. Bekijk daarvoor de Energielijst, die jaarlijks door de overheid wordt geactualiseerd. Als uw investering past binnen één van de vijf categorieën: bedrijfsgebouwen, processen, transportmiddelen, duurzame energie en energieadvies, dan bent u een grote stap dichter bij subsidievoordeel. In 2016 bedraagt het EIA-budget 161 miljoen euro.

 

Energie Investeringsaftrek aanvragen

De aanvraag dient u in bij het RVO binnen 3 maanden nádat u een opdracht heeft gegeven of een bestelling heeft gedaan. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een beschikking, waarop het EIA-investeringsbedrag staat vermeld. Van dat bedrag mag u 58% in mindering brengen op uw fiscale winst. Bij een vennootschapsbelastingtarief van 25% betekent dat een voordeel van 14,5%! Dit is een forse verhoging ten opzichte van vorig jaar. Door deze verhoging wordt het aantrekkelijker om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen.

Met uw energie-investering bent u al op de goede weg, maar wat als u ook investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan kunt u ook gebruik maken van de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil. Als uw investering voor beide regelingen in aanmerking komt, dan moet u kiezen.

 

Lees de complete publicatie van de Energie Investeringsaftrek 2016 (RVO).
Lees de complete publicatie van de MIA/Vamil 2016 (RVO).

×
×
×
×
×
×
×